Ден на четенето - България!

Ден на четенето - България!

Ден на четенето - България!

17.11.2023

17 ноември 2023 г. - Ден на четенето - България!
В много страни по света четенето се отбелязва в специални дни.
В България празнуваме дните на книгата и авторското право, почитаме отделни велики личности – писатели и поети, отбелязваме важни годишнини и отдаваме почит на преводачите, на художниците, на учителите, на будителите.
През 2023 година, в третия петък от ноември, поставяме основите на Деня на четенето в България, като се надяваме той да се превърне в обществен символ, който да вдъхновява децата и възрастните за важността на четенето всяка година.
Инициативата се организира от Фондация "Четене", Фондация "Детски книги" и Сдружение "Книги и четене", с подкрепата на Stiftung Lesen (Фондация "Четене"), Германия. 
Учениците от XVI ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, 1 "б" клас, с класен ръководител г-жа Георгиева, и 5 "а" клас, се включиха в инициативата с посещение на училищната библиотека. Първокласниците слушаха приказки, прочетени от учители и ученици, а петокласниците споделиха за любимите си литературни герои.
Второкласниците, с класен ръководител г-жа Владимирова, показаха читателските си умения пред 1 "а" клас, с класен ръководител г-жа Гусева.

Четенето дава възможности. Включете се и вие!